GOLDEN PROTEIN PLUS 46

GOLDEN PROTEIN PLUS 46

Golden Protein Plus46 to cenne źródło białka chronionego UDP o wysokiej strawności jelitowej oraz białka żwaczowego RDP – „wolno rozkładalnego”. Proces ekstrudowania śruty rzepakowej oraz mocznika paszowego zwiększa poziom białka jelitowego oraz wydłuża rozkład mocznika, przez co azot jest dłużej dostępny dla mikroorganizmów żwacza.
Golden Protein Plus46 poprawia równowagę między białkiem UDP i RDP, co zwiększa efektywność wykorzystania białka w dawce.

                                                

Korzyści i zalety:

Więcej białka chronionego (UDP)– obróbka termiczna zmniejsza rozkład białka w żwaczu, zwiększając jego dostępność w jelicie cienkim.

Więcej wolno uwalnianego białka żwaczowego (RDP) – dzięki procesowi ekstruzji amoniak jest wolniej uwalniany, co sprzyja efektywnemu namnażaniu mikroorganizmów i większej syntezie białka mikrobiologicznego.

Niższe koszty żywienia – Golden Protein Plus46 jest tańszą i dużo lepszą alternatywą dla śruty sojowej, rzepakowej i słonecznikowej.

Zwiększona produkcja mleka – krowy karmione Golden Protein Plus46 produkują więcej mleka o podwyższonej zawartości białka (kazeiny).

Lepsza strawność – zmiany strukturalne białek i włókna poprawiają wykorzystanie składników odżywczych.

Poprawa efektywności paszy – krowy lepiej przyswajają strawne składniki odżywcze, co wpływa na lepsze wykorzystanie dawki pokarmowej.

Czy wiesz, że…

Niski mocznik to spadek wydajności mlecznej! - Główne źródło aminokwasów dla krowy to białko wytwarzane przez mikroorganizmy w
żwaczu. Gdy brakuje azotu, bakterie słabo się rozwijają i spada produkcja białka mikrobiologicznego – to skutkuje niedoborem aminokwasów, który nie tylko ogranicza produkcję mleka, ale także obniża zawartość białka w mleku.

Niski mocznik to gorsza efektywność wykorzystania paszy! - Mikroflora żwacza potrzebuje odpowiedniej ilości azotu, by prawidłowo funkcjonować. Niedobór azotu zaburza fermentację w żwaczu i prowadzi do niewystarczającej fermentacji włókna, co obniża strawność paszy.

Niski mocznik to pogorszenie kondycji krowy! - Organizm zaczyna korzystać z własnych rezerw białkowych (np. mięśni), by zaspokoić niedobory – to prowadzi do utraty masy ciała i pogorszenia zdrowia.

… niski mocznik to strata finansowa - wysokie koszty żywienia i spadek wydajności mlecznej!

Katalog: MAXMILK

Przejrzyj on-line lub pobierz katalog PDF!


sklep chrupka.pl Strefa dzieci
Strona używa cookies (ciasteczek). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. X